utorok 14. októbra 2014

Pracovňa 

Poznáte to, keď jedna investícia privolá ďalšiu. U nás spustil lavínu šijací stroj, ktorý som dostala na narodeniny, nemám ho totiž kde rozložiť... Pracovné miestečko a odkladací priestor na všetky moje rárohy je vážne nevyhnutnosťou. Plánujem pracovisko s priestranným bielym stolom, policami a veľkou bielou skriňou, nástenkou a štýlovým osvetlením. Pracovisko bude v obývačke, zariadenie zväčša z IKEA a doplnky z môjho obľúbeného H&M Home. Zrealizujeme a ukážeme.







piatok 10. októbra 2014

Vysnívaná mašina

Šijací stroj, mašina - strašne dlho som o nej snívala a kula plány, čo všetko vytvorím až raz... Vymetala som galantérie, kupovala látky, lemovky, stuhy a gombičky, surfovala po internete a obdivovala tvorbu šikovných blogeriek. Teraz tu stojí novučičká mašinka. S rešpektom okolo nej chodím a zbieram odvahu naštartovať ju. Najprv asi budem musieť prelúskať manuál, možno mi dá mama pár lekcií pre začiatočníkov a potom to spolu roztočíme... Tak držte palce, nech nekladie veľký odpor.





piatok 3. októbra 2014

Štítky 

Dnes sme sa hrali s farebným papierom a nožnicami. Zatiaľ čo sa moje dieťa zabávalo s bavlnkami a kotúľalo ich po celom byte, vystrihla som pár štítkov z tvrdého papiera, nalepila na ne nápisy, vyrazila dierky a navliekla farebné šnúročky... Už sa teším, ako nimi oštítkujem každé zvieratko z našej háčkovanej ZOO.




streda 1. októbra 2014

Hlodavce a iné zvery

Máme ďalší prírastok v háčkovanom zverinci... myšku podľa návodu od Rozarrky. Na strapaté ušká a huňaté telíčko som použila priadzu Brazilia a Tabby, zvyšok telíčka je z bavlny, naplnená je dutým vláknom.
Dievčatá ju milujú a s radosťou mi s myškou zapózovali. Pre myšku mám ešte nachystanú bodkovanú mašličku na uško a raz jej možno spichnem tylovú sukničku...